Co nakoupit v Polsku ?

Co nakoupit v Polsku ?

Bydlím kousek od východočeského Náchoda, což je k našemu sousedovi do Polska co by kamenem dohodil a zbytek došel pěšky. Možná proto jsem tuto zemi a její proslulé tržnice navštívil častěji než většina běžných čechů. I když cestování za „levnými“ nákupy do této země za poslední roky hodně polevilo a spoustu věcí už se kupovat zdaleka nevyplatí, i tak je především na tržnicích blízko hranic slyšet hlavně čeština a autobusy i automobily mají především české SPZ.

Pro nás Náchoďáky a obecně východočechy je nejčastějším cílem přímo za hranicemi tržnice v  Kudowa-Zdrój a také o něco vzdálenější Klodzko. Sortiment a ceny je ale téměř totožný jako v ostatních lokalitách celého pohraničí.

Co nakoupit v Polsku ?

Osobně některé věci v Polsku kupuji především proto, že u nás nejsou k sehnání. Tady cena nehraje žádnou roli, ale například takové karamely, jaké koupíte v Polsku na třnici u nás prostě neseženete. Podobně to zase mají poláci, když u nás v supermarketu kupují po bednách naši Studentskou pečeť.

Diskutabilní je to s cenou benzinu a nafty. Přímo u hranic je cena na obou stranách velmi podobná, ale pokud dojedete dále, většinou se natankovat vyplatí. Záleží to ale i na kurzu koruny a dalších faktorech. Ale v určitých obdobích je cena paliv velice výhodná.

Levněji se dá koupit maso a téměř všechna uzenina. Tady ale leckdo namítne možné problémy s kvalitou, jenže je otázkou kolik českých supermarketů polské maso nabízí také, a to ještě za běžnou cenu 🙂

Určitě se vyplatí šampony a sprchové gely, úspora ale není tak veliká aby se vyplatilo jet jenom pro ně, spíš když už tam jedete pro něco jiného.

Veliká úspora je na květinách a to jak na těch řezaných tak i na těch v květináčích a také na sazenicích. Zvlášť při nákupu více kusů se opravdu vyplatí.

Velmi vyhledávaným artiklem je také téměř všechen stavební materiál, dováží se hlavně izolace.

Co nakoupit v Polsku ?