Istrie

Chorvatská slovíčka

Istrie je velký poloostrov, který leží na samotném severovýchodě oblíbeného Chorvatska, a hlavně díky výhodné poloze patří k těm nejnavštěvovanějším (zejména v letních měsících). Pro velkou část turistů z Evropy je vůbec tím nejbližším mořem a těží také z dobrého silničního spojení, které je z velké části společné s rozvinutým severem Itálie. I díky tomu je právě tato lokalita trochu odlišná od zbytku země. Jsou zde rozsáhlé ubytovací komplexy a kempy a především poměrně skalnaté pobřeží. Pro koupání, slunění a snadnější vstup do moře jsou uměle vytvořena betonová plata. Pokud máte rádi méně rušná místa ke koupání, případně na plážích úplné soukromí, vydejte se raději do jiné části u Jaderského moře, to budete na Istrii hledat jenom velice těžko.

Letoviska Istrie

Pula

Pula je největším městem na celém istrijském poloostrově. Má přibližně 60.000 stálých obyvatel a pokud tedy hledáte pro svoji dovolenou klidnější místo, není pro Vás úplně tím pravým ořechovým. Na druhou stranu je škoda toto místo nenavštívit alespoň klasickým jednodenním výletem. K vidění je například krásný Amfiteátr nebo Titova letní rezidence.

Pokud ale hledáte místo plné zábavy a života, neváhejte. Zejména večer je tu opravdu rušno. A hlavně pokud máte větší děti tak vyražte právě sem.

Poreč

Právě Poreč a blízké okolí je pro naše turisty nejoblíbenějším místem k rekreaci. Leží asi 50 kilometrů jižně od italského Terstu a v samotném městě žije trvale kolem 12.000 obyvatel. Město má velmi bohatou historii, která na Vás dýchne doslova na každém kroku. Například zdejší Eufráziova bazilika je zapsána na seznamu světového kulturního dědictví Unesco. V blízkém okolí je k dispozici mnoho hotelových komplexů a také dobře vybavených kempů.

Rovinj

Také lokalita v blízkosti města Rovinj je oblíbeným cílem našich dovolenkářů. Město má asi 14.000 stálých obyvatel. Kromě krásného koupání všude v okolí stojí za návštěvu krásné historické centrum. V okolí je mnoho možností ubytování v hotelech i kempech všech typů.
Rovinj2007