Kronplatz – ráj lyžařů

Kronplatz je naprosto úžasné horské středisko, které láká návštěvníky z celé Evropy v létě i v zimě.  Leží v italském regionu Jižní Tyrolsko, asi 55 kilometrů od Brixenu, a asi 125 kilometrů z rakouského Innsbrucku. Celkem na Vás v této oblasti čeká 185 kilometrů výborně upravených sjezdových tratí. K dispozici jsou všechny typy tratí, od těch náročných až po ty vysloveně dětské, nebo rekreační.

Nadmořská výška vrcholu střediska je 2275 metrů nad mořem. Sjezdové tratě se rozbíhají na všechny světové strany, proto není problém nalézt solidní terén i při méně příznivém počasí.

K dispozici je celkem více než 30 moderních lanovek a vleků, včetně mnoha kabinkových lanovek které poskytnou prostor pro odpočinek a zahřátí. Celkem dokáží tyto lanovky přepravit více než 70.000 lidí za hodinu, což hovoří za vše.

Kronplatz ale není jenom rájem všech sjezdařů a snowboardistů. Na své si zde přijdou také milovnící skialpinismu a nebo běžeckého lyžování.

Oblast je sice především zimním rájem, ale rozhodně má co nabídnout i v letních měsících. Hemží se to tady hlavně vyznavači cyklistiky a také turistiky.

V oblasti je k dispozici celá řada ubytovacích kapacit všech možných i nemožných typů. Kromě klasických hotelů se můžete ubytovat také ve welness, apartmánech nebo penzionech. Pokud Vaše ubytování není v přímém dosahu lanovek, funguje velmi dobře systém skibusů, který Vás na první lanovku přiblíží.
Kronplatz Suedseite

doprava na Kronplatz

Většina našich turistů se pravděpodobně vydá do oblasti vlastním vozem. Cesta je díky dobré dálniční síti docela rychlá a dobře zvládnutelná. Z Prahy je to asi 670 kilometrů (8 hodin jízdy) a z Brna asi 610 kilometrů (taky 8 hodin jízdy). Budete potřebovat rakouskou dálniční známku.

Do oblasti také míří v sezóně celá řada autobusových zájezdů, a pokud nechcete mít starost o auto, možná to bude vhodná volba i pro Vás. Jednou z výhod autobusového zájezdu je také možnost získání množstevní slevy na skipas.