Legoland Deutschland

Legoland Deutschland

Pokud jsou i Vaše děti, malé i ty větší nebo dokonce skoro dospělé, fanoušky nekonečného světa pestrých barevných plastových kostiček, dopřejte jim zcela nezapomenutelný zážitek návštěvou tématického zábavního parku Legoland. Ten dopravně nejdostupnější je pro většinu Čechů u našich západních sousedů v Německu, konkrétně v malém městečku s názvem Günzburg, asi tak 120 kilometrů od bavorské metropole Mnichova. Z Prahy je to asi 450 kilometrů po dálnici D5 a dále pak po A6, A93 a A9 na Mnichov, z Brna je to potom asi 650 kilometrů (záleží na tom kterou trasu zvolíte). Už z těchto celkových kilometrových vzdáleností je patrné, že to chce naplánovat si výlet na více dní, případně se zde zastavit třeba cestou na letní dovolenou. A třeba při cestě na sever Itálie k moři si ani moc nezajedete a ještě si v půli cesty odpočinete.

Přímo v tomto parku je možné využít také ubytování, například v zajímavých tématických domech, které jsou hlavně pro nejmenší děti obrovským zážitkem. Pro rodiče je zase zážitkem spíše cena takového parádního noclehu, protože se jedná o opravdu pořádný ranec a navíc bývá mnoho termínů zcela vyprodáno (hlavně v atraktivních letních termínech a o prodloužených víkendech). Ale pokud si chcete ubytování v tématické vesničce přece jenom vychutnat, vyplatí se vyčkat na neatraktivní termíny. Například v podzimních termínech v listopadu můžete využít nabídky pro celou rodinu, kdy máte dvoudenní vstupenku do parku s noclehem za 283 Eur. To už je částka, která se našetřit dá. Pokoje jsou zařízené například v rytířském, pirátském, egyptském nebo třeba závodnickém stylu. Navíc samozřejmě se všudypřítomnými modely lego. Do parku se pak dostanete v klidu za 5-10 minutek.

Finančně nejvýhodněji, tedy rozuměj pro nás Čechy nejlevněji, se nechá ubytovat v nedalekém Ulmu, i tak jsou ale částky za ubytování nesrovnatelné s tím na co jsme zvyklí u nás. Raději si tedy cenu a rezervaci vyřiďte dopředu, ať nejste nepříjemně překvapeni. Levnější pokoje jsou totiž brzy vyprodány i v Ulmu.

Park je co se týká plochy opravdu velmi rozlehlý a za jeden den ho sice zvládnete projít, ale určitě ne si ho i celý užít. Na to je potřeba další den, ale i další vstupné 🙁 . Jednotlivé oblasti jsou navrženy podle dobře známých Lego témat, novinkou pro letošní rok je Lego Ninjago World.

Uvnitř parku je k dispozici dostatek občerstvení, počítejte ale s tím že jeho cena odpovídá atraktivitě této lokality. Stejně tak se můžete spolehnout na strategicky umístěné toalety nebo třeba přebalovací místnost.

Při nákupu vstupenek se ale přece jenom dá nějaká ta koruna snadno ušetřit. Určitě využijte možnosti koupit si zlevněnou rodinou vstupenku, ale v každém případě si vstupenku kupte dopředu přes internet. Díky tomu ušetříte dost peněz, které můžete poté utratit třeba za občerstvení. Pokud se budete účastnit například autobusového zájezdu s cílem v Legolandu tak dostanete vstupenky také za jinou cenu.

Co Vás čeká v Legolandu Deutschland

Pharaon’s Land

Dobrodružný okruh, jehož tématem je jak už název napovídá doba starého Egypta. Od roku 2019 jsou jeho součástí hned dvě pojízdné atrakce. Najděte vzácný faraonův poklad a nenechte se při tom odradit bojovníky a mumiemi.

Lego Ninjago World

Celkem 7000 m2 zábavy pro každého správného fanouška Lega, a to nejenom pro budoucího ninju. Na velice zábavnou 4D jízdu na nové Lego Ninjago The Ride určitě dlouho, nebo třeba už nikdy nezapomenete. A samozřejmě se setkáte se všemi hrdiny z tohoto oblíbeného tématu. Děti Vás tak určitě rádi seznámí třeba s populárním Kaiem, Nyou, Colem, Zanem, Lloydem a Jayem. A nebo už je dobře znáte z televize a nebo z kina ?

The Great Lego Race

Skutečně adrenalinový zážitek pro odvážné, kterým to dovolí jejich žaludek. Tato horská dráha Vás povozí velmi rychle nahoru i dolů a dostanete se až do výšky 18 metrů, na výhled do parku ale zapomeňte, protože hned zase pofrčíte dolů.

Safari Tour

Ale pokud budete mít adrenalinu až nad hlavu, a nebo pokud jsou Vaše dítka ještě předškolního věku, možná je osloví spíše jízda autíčkem džunglí plnou zvířat. A nebo si děcka můžou zajezdit na středověkém koníkovi.

LEGO® City 4D – Cops in Action!

Zažijte na vlastní kůži policejní honičku ve 4D formátu. Akční podívaná která je doplněná o spoustu zajímavých efektů, které zaútočí na všechny Vaše smysly. Co myslíte, podaří se nakonec policistům dostat všechny zločince do vězení ? Jasně že ano, to by jinak ani dopadnout nemohlo.

Ale důležitou součástí Legolandu, je stejně jako u jiných podobný zábavních resortů také voda. V mnoha atrakcích a částech parku hraje velice důležitou roli. To oceníte především v horkých dnech o letních prázdninách, kdy se i tady můžete alespoň trochu osvěžit.

Pro nejmenší návštěvníky je připravená zábava ve velké zóně Duplo Splash Area a také mohou zažít Canoe X-pedition. Větší by to ale už nebavilo a tak mohou zkusit zasurfovat na unikátní dráze Wave Racer. A další atrakce si mohou užít i rodiče. To je taky důležité protože jinak by v parku těžko mohli celý den přežít.

I tak už dospělí vyhlíží blížící se konec zavírací doby, protože jiná šance jak dostat děcka do auta obvykle není.

 

 

Legoland Deutschland

Fakta o Legoland Deutschland:

Adresa zábavního parku:

LEGOLAND Deutschland Freizeitpark GmbH
LEGOLAND Allee 1
89312 Günzburg
Deutschland

Aktuální otvírací doba parku:

  • 01. 01. – 19. 03. 2019: Pon – Ned: 9 – 17 h
  • 20. 3. – 10. 09. 2019: Pon – Pát: 9 – 19 h, Sob + Ned 9 – 18 h
  • 11. 9. – 31.10. 2019: Pon – Pát: 9 – 18 h, Sob + Ned 9 – 17 h
  • od 01. 11. 2019: Pon – Ned: 9 – 17 h
Vstupné do parku:

Jednotlivá vstupenka

  • na místě stojí 44,5 Euro za každou dospělou osobu, 39,5 Euro za každé dítě
  • předem přes internet 34,7 Eur za každého dospělého i za každé dítě

Rodinná vstupenka pro 4 osoby

  • 168 Euro přímo na místě
  • 129 Euro dopředu přes internet

K dispozici jsou také třeba VIP balíčky pro každého, kdo si je může a chce zaplatit.

Mimo sezónu se dá ale narazit na různé akce a proto se vyplatí sledovat stránku parku, má dokonce i českou jazykovou mutaci. Můžete tak v některých termínech narazit třeba na časově omezenou akci, kde se dá tiket pro čtyřčlennou rodinu pořídit za 99 eur.

Parkování v Legolandu:

U parku je dostatek parkovacích míst, celodenní poplatek za zaparkovaný osobní vůz je 6 euro. To je vlastně vzhledem k ostatním cenám za vstup a nebo třeba za občerstvení férová cena. Parkoviště je velice dobře umístěno a ke vstupu se z něj dostanete velice rychle.