Moře není všechno

Když se řekne Španělsko, většina z nás si představí letní dovolenkovou destinaci a pobyt u moře. Tato krásná země z Pyrenejského poloostrova ale nabízí turistům mnohem víc. Především milovníci historie, kultury nebo třeba architektury si přijdou na své prakticky kdekoliv.

Díky poloze v blízkosti oblíbených pobřeží Costa Brava a Costa del Maresme zná většina návštěvníků poměrně dobře Barcelonu, která je hlavním cílem místních cestovek starajících se o turisty. Díky příměstkým vlakům je návštěvníci z nedalekých pláží navštěvují i individuálně.

Moře není všechno

Madrid

Madrid má trochu jinou pozici než Barcelona. Není cílem letních turistů, přijíždějících na jeden den, ale spíš cílem vícedeních pobytů. I díky tomu musí nabídnou více ubytovacích kapacit a turisty zaujmout více dní.

Je hlavním a také nejvězším městem Španělského království a dokonce třetím největším městem v Evropské unii.

Co nesmíte při návštěvě Madridu vynechat ? Rozhodně musíte vidět královský palác Palacio Real a také velmi známou obrazárnu Museo del Prado.

Granada

Granada je dostupná pro návštěvníky přímořských letovisek v Andalusii, ale rozhodně stojí za návštěvu i samostatně. Milovníci historie nebudou vědět kam dřív. Vynechat rozhodně nesmíte známý komplex Alhambra, Generalife nebo místní katedrálu.

Sevilla

Sevilla je především vnímána jako kulturní centrum jižní části španělského království. Při návštěvě toho čtvrtého největšího španělského města nesmíte rozhodně vynechat Alcázar (královský palác), Sevillskou katedrálu, Torre del Oro (neboli zlatou věž) a desítky dalších památek a zajímavostí.

Valencia

Valencia je také jedním z měst, která leží v dosahu mnoha letních letovisek na pobřeží Costa del Azahar. Díky tomu získává hlavně v letních měsích mnoho „jednodenních“ návštěvníků, kteří si odskočí z pláže. Většina z nich míří do historického centra, které je dost rozsáhlé. Rozhodně nelze vynechat budovu tržnice Mercat Central, gotickou budovu La Llotja de la Seda (Hedvábná burza) zapsanou na seznamu světového kulturního dědictví, nebo například historickou budovu místní radnice. Za jeden den těžko poznat Valencii celou.

Valencie 1340