Ostrov Krk

Ostrov Krk

Krk je u českých turistů velmi oblíbený ostrov, který leží v chorvatském Kvarnerském zálivu,v oblíbeném Jaderském moři. Oblíbený je hlavně díky velmi příznivé vzdálenosti od našich hranic, a také díky tomu že je přístupný po mostě, takže odpadají starosti s trajektem. Ostrov má asi 20.000 stálých obyvatel, ale v letních měsících se zaplní turisty.

Je jedním ze dvou největších ostrovů Chorvatska. V první řadě nabízí všechna letoviska na ostrově krásné a poměrně různorodé pláže. Pro turisty je také velmi atraktivní tím, že městečka mají historické památky, takže to není jenom o válení u vody, stejně to každého celé dny nebaví.

Stejně jako všude jinde v Chorvatsku můžete vybírat mezi velkými nebo rodinnými hotely, apartmány nebo třeba v oblíbených kempech.

Nejoblíbenější městečka na ostrově:

Baška – především nádherné pláže, ale i kulturní dědictví na každém kroku.

Vrbnik – městečko oblíbené hlavně fanoušky potápění. Krásné katedrály jsou i cílem turistů z ostatních letovisek ostrova.

Punat – je oblíbeným přístavem a centrem mnoha vodních sportů. Stejně jako jinde na ostrově je i zde mnoho památek.

Malinska – letovisko je kromě krásných památek také známým centrem nočního života, nejrušnějším široko daleko.

Njivice – je jedno z nejmladších středisek na ostrově. Je o něco klidnější a ideální pro romantické duše.

Omišalj – jedno z nejstarších městeček na ostrově. Leží přímo u mostu, který spojuje ostrov s pevninou.

Šilo – klidnější městečko, které je ideální pro rodiny s dětmi.

Krk – starobylé a poměrně rušné centrum ostrova.

Doprava na ostrov Krk

Nejčastějším způsobem, jak naši turisté na tento ostrov cestují je pochopitelně cesta vlastním vozem. Například z Prahy Vás čeká cesta dlouhá 800 – 850 kilometrů (dle zvolené trasy).

Mnoho cestovek pořádá do této oblasti také autobusové zájezdy, takže pokud tento způsob cestování dobře snášíte a dlouhé sezení na sedadle Vám nevadí, tak i tato možnost existuje.

Pokud si zakládáte na letecké dopravě, použijete letiště u města Rijeka.

Ostrov Krk

Ostrov Krk