Po stopách četníka

Ja kluk jsem hltal filmy o četníkovi, kterého neuvěřitelným způsobem zahrál Louis de Funès. Jeho projev ve spojení s úžasným dabingem Přeloučského rodáka pana Filipovského moji generaci tak trochu poznamenal. Série příběhů z okolí Saint-Tropez byla prvním, co jsem viděl na videu. Když jsem nedávno svým dětem o videu vyprávěl a v televizi zrovna série o četnících běžela, dozvěděl jsem se od nich že jsem vlastně blázen.Dcera se divila proč jsem si to nepustil na Youtube, syn mi zase řekl že větší pitomost v životě neviděl. Marně jsem se jim snažil vysvětlit že některé filmy se daly sledovat pouze na videu a že dokonce fungovalo něco jako videopůjčovna.

Když jsem jim sdělil, že se v létě vypravíme právě do této oblasti na letní dovolenou a mrkneme se na to, jak to v Saint-Tropez vypadá, samým nadšením se dcera pokoušela domluvit s babičkou, jestli by ji nevzala jinam. Nevyšlo to a tak se puberťáci museli smířit s tím, že letos bude po mém.

Po stopách četníka

Na dovolenou jezdíme vždy druhý týden v červenci, takže v hlavní sezóně. Ve Francii navíc tou dobou zuří fenomén Tour de France, takže jsem raději zjišťoval kde se šílený peloton a masa fanoušků právě nachází, abych předešel případným dopravním komplikacím. Naštěstí byl závod daleko, takže jsem se o něj starat nemusel.

Pokusy sehnat ubytování přímo v Saint-Tropez jsem nakonec vzdal, protože cenově to bylo trochu mimo moje možnosti. Takže jsem sehnal jednoduché ubytování v lokalitě Sainte-Maxime, asi 15 kilometrů od Saint-Tropez. Spokojil jsem se s pouhým výletem četnického města.

Nakonec se ukázalo že jsem dobře udělal. Samotné město je totiž velmi rušné a kromě ubytovaných ho navštěvuje právě spousta jednodenních návštěvníků z okolí. Pokud někdo miluje na dovolené opravdový mumraj tak prosím, ale to já zrovna nejsem.

Vě městě je k vidění ona slavná četnacká stanice, která ve skutečnosti nikdy četnickou stanicí nebyla a všude se prodává neuvěřitelné množství suvenýřů všeho druhu. Ty jsou s motivem samotných četníků, nebo právě známé budovy. Za návštěvu rozhodně také stojí známá pláž Pampelonne.
P1000658 Gendarmerie nationale