Tropical Islands

Každý rok vyrážíme s dětmi mimo klasickou letní dovolenou u moře také do některého ze zábavních parků po Evropě. Letos padla volba na Tropical Islands v Německu, což sice není úplně klasický zábavní park ale především akvapark, nicméně  dětem všech věkových kategorií přináší radosti až až. Pro jistotu jsem si vstupenky zakoupil on-line na adrese https://www.tropical-islands.de/, abych předešel možným komplikacím, přece jenom kapacita parku je omezená, i když teď už asi problémy se zaplněním areálu nejsou takové jako ze začátku po otevření.

Bývalý hangár pro stavbu vzducholodi (která mimochodem nebyla nikdy kompletně postavena) byl přestavěn na obrovský akvapark a od roku 2004 slouží návštěvníkům nejenom z okolí Berlína, ale v podstatě z celé Evropy. Leží asi 60 kilometrů jižně od německé metropole a dostanete se k němu snadno po dálnici A13. Díky tomu, že je tropický ráj otevřený každý den, si můžete návštěvu naplánovat na kterékoliv roční období, třeba při cestě kolem.

Pokud máte nějakou tu zbytečnou euro bankovku navíc, můžete v tropickém ráji třeba i přespat. A to nejenom v klasických pokojích, ale třeba i ve stanu nebo v tepee. Tropical Islands ale není jenom o koupání a lenošení. Pokud Vás pouhé povalování u vody nebo ve vodě přestane bavit, můžete si třeba zahrát minigolf, proletět se balónem, a nebo navštívit dětský klub.

Pro náročné je potom určený saunový svět s wellness, masáže a podobné oblíbené aktivity. Samozřejmostí je také dostatek možností občerstvení, které možná pro našince bude trochu dražší, ale rozhodně stojí za ochutnání.  Proč třeba právě v Německu neochutnat speciality Thajské, Italské nebo Asijské kuchyně 🙂

Fakta o Tropical Islands

  • vzdálenost z Prahy 285 kilometrů
  • vzdálenost z Brna 490 kilometrů
  • kapacita 7000 návštěvníků
  • denní vstupné pro dospělou osobu 42 Euro
  • denní vstupné pro dítě (ve věku 5-14 let) 33 Euro
  • děti do 5 let mají vstupné zcela zdarma
  • vstup 24 hodin, 365 dní v roce

Tropical Islands Innenansicht