Vincov Les

Vincov Les

Návštěva jižního Slovenska je pro většinu čechů spojená s některým z četných termálních koupališť. Jedním z nich je i trochu méně známá lokalita, ležící nedaleko malého městečka Sládkovičovo, které nese název Vincov Les. Lokalita se nachází asi 45 kilometrů od slovenského hlavního města. Je tedy z České republiky velmi dobře dostupná, blízko je také Senec nebo Galanta. Návštěvu ale mohu doporučit pouze v letním období, v zimě to je v porovnání s ostatními termály opravdu slabota.

Vincov Les

Celý areál tvoří jeden klasický relaxační klidový bazén s vodou, která je ochlazená na teplotu 38-39 stupňů (pramen má teplotu cca 61 stupňů). Klidový bazén je doplněný klasickým plaveckým bazénem a také dvěma rekreačními bazény. Pro malé děti je k dispozici také dětský bazén. Pro trochu zábavy je k dispozici jeden tobogán.

Co se týká možnosti ubytování, v areálu je k dispozici chatová osada, i když ta je tvořená upravenýmí klasickými buňkami, takže označení „chatová“ je trochu nadsazené. Je zde ale také dostatek prostoru pro obytné vozy a stany. Hlavně na víkendy se zde kempařů sejde opravdu hodně. Nutno podotknout že právě ve stanech se tady nechá přespat opravdu dost levně. (stan vyjde 1.5 euro za jednu noc, je dokonce možné stan i zapůjčit na místě).

Pokud hledáte ubytování v hotelu nebo v penzionu, nezbyde Vám nic jiného než se poptad v obci Sládkovičovo, nebo v nedaleké Galantě.

Přes den je v areálu velmi bohatá nabídka občerstvení, od klasické slovenské kuchyně jako jsou bramborové placky, guláše a podobně, přes typické langoše všeho druhu, kebab a pizzu, ale i moderní freshe a smoothie. Samozřejmě také dostatek zmrzliny a nápojů všech typů. Večer už je to ale s nabídkou horší, protože ve 20 hodin většina kiosků zavírá a otevřená je pouze jedna nebo dvě hospody a ty jsou spíše na pivo, než na cokoli jiného.

Vincov Les