Zell am See

Pro mnohé z nás cestující v létě na jaderské pobřeží je Rakousko pouze jednou z tranzitních zemí. Zajímá nás pouze to, kolik stojí zdejší desetidenní dálniční známka a kolik benzin nebo nafta. To je ale veliká škoda, protože krásná země našeho jižního souseda nám má rozhodně co nabídnout, a to nejenom v zimních měsících, ale i v létě, na jaře i na podzim. Co se týká vzdálenosti tak je velmi dostupná a hlavně pro milovníky jakékoliv turistiky je doslova rájem na zemi.

Zell am See

Jedním z míst, které je celoročně připravené pro Vaši rekreaci je krásná lokalita pojmenovaná Zell am See. Jak už je patrné z jejího názvu, čeká zde velmi krásné jezero které vytváří neopakovatelnou atmosféru a v létě možnost koupání. O kousek dál pak čeká jediný ledovec v Salcbursku  – Kitzsteinhorn Gletscher (3029 m). Pro většinu z nás je známější než samotný vrchol lyžařské středisko Kaprun.

To láká na celkově 138 kilometrů upravených sjezdovek, které obsluhuje na 50 lanovek a vleků. Jeho provozní doba je velice dlouhá a tak není problém poznávat podzimní nebo jarní krásy Salcburska a odskočit si jeden den na lyže nebo snowboard. Připravené je také menší středisko Saalbach, které má ale sezónu kratší.

Vyhlášené jsou především místní welness hotely, ale pokud přece jen hledáte něco levnějšího, bez problémů si vyberete ze široké nabídky ubytovacích kapacit všech cenových hladin.

V letních měsících je v regionu mnoho cykloturistů, které bezesporu lákají velmi kvalitní cyklostezky, které vedou v podstatě po celém území takzvaných Tauernských Alp. Velikým lákadlem je také plachtění po jezeře a pro zkušenější také surfování.

Fakta o Zell am See

  • vzdálenost z Prahy cca. 480 kilometrů
  • vzdálenost z Brna cca. 500 kilometrů
  • vzdálenost ze Salzburgu 100 kilometrů
  • letiště W. A. Mozarta Salzburg – 80 kilometrů
  • nadmořská výška 750 metrů nad mořem
  • trvale zde žije asi 10.000 obyvatel

Dělení Zell am See

Dělí se celkem na osm katastrálních obcí, jsou to: Bruckberg, Bruck, Erlberg, Limberg, Schmitten, Thumersbach, Zell am See a Schüttdorf.

ZellAmSee Dreifaltigkeitsgasse