Barcelona autobusem

Barcelona autobusem

Barcelona je asi nejatraktivnějším turistickým cílem na pyrenejském poloostrově, i když není hlavním městem Španělska. Navštívit ji můžete celoročně, ale v letních měsících musíte počítat s tím ,že je skutečně přeplněná. Sjíždějí se tam totiž turisté z pobřeží Costa brava, Costa del maresme a nebo Costa daurada. Pokud tedy chcete v klidnějším duchu poznat mnohé památky, nejlepší pro návštěvu bude asi jaro a podzim.

Doprava do Barcelony

Pokud nepatříte mezi milovníky létání, nebo třeba ze zdravotních důvodů létat nemůžete, neznamená to že se do katalánské metropole nemůžete za příznivou cenu dopravit. Pokud se rozhodnete jet vlastním vozem tak rozhodně potřebujete dostatek řidičských zkušeností, protože cesta je opravdu zdlouhavá a únavná. A navíc je dobré mít schopné auto v dobrém stavu.

Pokud je něco z toho problém, nabízí se jako snadné řešení cesta dálkovým autobusem. Dřív něž začnete nad touto variantou ohrnovat nos tak věřte, že to není zas tak od věci. Možná máte v paměti nějakou svoji dřívější cestu rozhrkanou Karosou, ale dnes už je dávno všechno jinak. Autobusy jsou mnohem pohodlnější a lépe vybavené a cesta tak může uběhnout jako nic.

Třeba společnost Flixbus vás do Barcelony doveze zánovním busem, ve kterém máte garantovaný dostatek místa pro nohy a nebo třeba WiFi připojení zdarma po celou dobu cesty. Samozřejmě také zásuvky pro dobíjení Vašich telefonů nebo tabletů. To všechno jsou věci, které dokáží dlouho cestu výrazně zpříjemnit a svým způsobem i zkrátit.

Flixbus Vás při včasné rezervaci doveze z Prahy do Barcelony za cenu od 1600 korun, počítejte s přestupem v Mnichově. Ten je ale v podstatě na trase, takže Vás nečeká žádná velká zajížďka.
Barcelona collage