Basilej autobusem

Basilej je známým Švýcarským městem, které se rozkládá na obou březích řeky Rýn. Leží v bezprostřední blízkosti hranic s Německem i s Francií. Leží asi 700 kilometrů od Prahy a 900 kilometrů z Brna. Je nejenom průmyslovým městem (hlavně chemie a farmacie) , ale i významným kulturním a obchodním centrem regionu.

Díky svojí poloze je také poměrně významným dopravním uzlem. Nejrychlejším a zároveň nejpohodlnějším způsobem jako se do Basileje dopravit je pochopitelně doprava letecká. Pokud ale nejste zrovna fanoušci létání, nebo ze zdravotních důvodů létat nemůžete, nabízí se i další možnosti. Aktivní řidič se do Basileje dopraví bez problémů vlastním vozem.

Basilej autobusem

Zajímavou alternativou ale může být při cestě do Basileje i cesta autobusem. Například známá společnost Flixbus Vás z Prahy do Basileje přepraví při včasné rezervaci jízdenky už za 890,- korun. Čeká Vás jeden přestup, buď v Mnichově nebo ve Frankfurtu. Časově nejkratší cesta je podle konkrétního spoje okolo 12 hodin. To sice na první pohled vypadá hrozivě, ale dnešní autobusy jsou velmi pohodlné a skvěle vybavené.

Ve všech vozech máte garantováno dost místa pro nohy a také třeba WiFi připojení zdarma po celou dobu cesty. Samozřejmostí je i dostatek zásuvek pro nabíjení Vašich mobilních společníků.
Basilej autobusem