Bělehrad autobusem

Bělehrad je největším a samozřejmě také hlavní městem Srbska. Nalezneme ho přímo na soutoku dvou významných řek, kterými jsou Dunaj a Sáva. Je samozřejmě velmi významným obchodním a dopravním centrem celého regionu. Samozřejmě že má co nabídnout i milovníkům historie. Pro milovníky kultury jsou zde také pořádány každoroční filmové a divadelní festivaly.

Pro Srby je také centrem vzdělání, najdeme zde jak státní, tak i soukromé univerzity.

Do Bělehradu se můžete pochopitelně dopravit několika způsoby. Nejrychlejší a nejpohodlnější je pochopitelně doprava letecká. Jenže ne vždy se Vám podaří sehnat levné letenky a ještě na konkrétní termín. Cesta vlastním vozem také není pro každého a navíc vyžaduje automobil v perfektním stavu.

Z Prahy Vás čeká asi 900 kilometrů cesty, z Brna potom 700 km.

Bělehrad autobusem

Zajímavou alternativou tak může být cesta dálkovým autobusem. Spoje jezdí každý den a při včasné rezervaci jízdenky na internetu se třeba u společnosti Flixbus dostanete pro cestu z Prahy na cenu lehce přes 1000 korun (v současnosti 1028 Kč), z Brna potom něco přes 900 Kč. V obou případech Vás čeká jeden přestup v Budapešti.

I když se Vám možná nezdá cesta dálkový busem jako dobrý nápad tak věřte, že zejména pohodli v dnešních moderních vozidlech se nedá vůbec srovnávat se situací byť jen o pár let zpět.

Nejenom že u všech vozidel jezdících pro Flixbus budete mít zaručeně dost místa pro nohy, ale po celou dobu jízdy máte bezplatně k dispozici WiFi. Takže se snadněji zabavíte a cesta Vám bude utíkat jako voda. A nemusíte se bát že Vám v mobilu nebo tabletu dojde baterie. V autobuse si ji můžete i dobít, zásuvek je k dispozici dostatek.
Beograd - National Theater 02

Doprava v Bělehradě

A když už jste v Bělehradě, a navíc bez vlastního vozu, určitě Vás bude zajímat městská hromadná doprava. Poměrně překvapivé vzhledem k velikosti města je, že nemá podzemní dráhu. Musíte tak využít zdejších tramvají, případně v kombinaci s trolejbusy.

Co nevynechat v Belehradě ?

A když už se ve městě pár dní zdržíte, tak neváhejte navštívit níže uvedené:

  • Srbský Parlament
  • Královský palác
  • Chrám svatého Sávy
  • Mešita Bajrakli
  • Srbské národní muzeum
  • Muzem Nikoly Tesly
  • Národní divadlo