Benátky autobusem

Severoitalské Benátky jsou celoročně jedním z nejnavštěvovanějších cílů pro milovníky památek. Nejvhodnějším termínem k jejich návštěvě jsou jarní a podzimní měsíce. O letních prázdninách je tam opravdu nesnesitelně narváno. Pokud tedy chcete něco vidět, červenci a srpnu se raději vyhněte.

I po turisty z České republiky jsou Benátky velmi atraktivním cílem, a to především díky příznivé vzdálenosti od našich hranic.

Nejrychlejším způsobem jak se do tohoto krásného města dostat je pochopitelně doprava letecká. Jenže ne každý je fanda letecké dopravy a také se Vám nemusí podařit sehnat levnou letenku na konkrétní termín. V úvahu tak připadá i cesta vlastním vozem, ale počítejte s problémy s parkováním. Hlavně v letních měsících je parkování v podstatě neřešitelnou záležitostí.

Benátky autobusem

Zajímavou alternativou tak může být i cesta dálkovým autobusem. Například společnost Flixbus Vás z Prahy do Benátek dopraví při včasné rezervaci už za cenu lehce přes 1000 korun. Čeká Vás jeden přestup, podle konkrétního spoje buď v Mnichově, Vídni nebo Mariboru. Spoje odjíždějí až na vyjímky v podstatě každý den, záleží jaký přestup preferujete. Není tak problém udělat si třeba prodloužený víkend busem. Pokud navíc zvolíte některý z nočních spojů tak ušetříte za jednu noc v drahém ubytování.
Venezia veduta aerea

Možná Vám cesta autobusem nepřijde jako moc dobrá varianta, ale věřte tomu, že moderní autobusy už jsou o něčem jiném, než „dálkové“ Karosy. Všechny vozy jezdící pro Flixbus jsou zánovní, velmi pohodlné a nabízejí na všech místech dostatek místa pro nohy. Kromě toho budete mít po celou dobu cesty k dispozici bezplatné WiFi připojením které Vám také cestu dokáže značně zpříjemnit. A samozřejmě si ve voze během cesty můžete mobil nebo tablet i nabít.

Navíc se můžete spolehnout na čas odjezdu a ušetřit si tak nervy.

A co nesmíte v Benátkách při návštěvě vynechat ? Každý turista má trochu jiné preference, ale pár věcí chce vidět každý z nich.

  • náměstí Svatého Marka (Piazza San Marco) – místo které nemůžete při návštěvě rozhodně vynechat. Bohužel je to také po většinu roku nejpřelidněnější místo ve městě. I tak ale návštěva stojí za to a věřte, že ve skutečnosti je to místo ještě více fascinující, než na fotografiích.
  • Canal Grande – je asi 70 metrů široký a přes 4 kilometry dlouhý kanál, který prochází středem města a zároveň je i velice důležitou dopravní tepnou centra Benátek
  • Ponte di Rialto – nádherný historický most, který spojuje oba břehy Grande Canale. Každý kdo město v lagunách navštíví chce na druhý břeh přejít právě po něm. Bohužel v hlavní sezóně je zde opravdu narváno
  • Bazilika svatého Marka – je jednou z nejvýznamějších památek v celých Benátkách. Samozřejmě ji naleznete na stejnojmenném náměstí.
  • Dóžecí palác – leží hned vedle Baziliky svatého Marka.