Berlín autobusem

Berlín je hlavním městem našeho západního souseda. Zároveň je i druhým největším městem celé evropské unie a také německou spolkovou zemí. Leží v blízkosti hranic s Polskem. K návštěvě láká celoročně a ať už cestujete pracovně nebo jenom za kulturou nebo zábavou, rozhodně Vás nezklame.

Milovníky kultury určitě potěší tři operní scény a množství divadel. Historii zase můžete obdivovat v nespočtu muzeí.

 

Berlín autobusem

Nejrychlejším způsobem jak se do Berlína dostat je pochopitelně doprava letecká. Metropole má tři letiště a míří sem celá řada spojů. Ne vždy se Vám ale podaří sehnat letenku za solidní cenu a ještě na konkrétní den. Navíc ne každý je příznivcem letecké dopravy.

Díky opravdu příznivé vzdálenosti od našich hranic je ale možné zvolit také dopravu po silnici, respektive dálnici. Pokud se Vám nechce vlastním vozem, není problém dopravit se dálkovým autobusem. Například se známou společností Flixbus se z Prahy do německé metropole dostanete každý den. Jízda je bez přestupu a ceny jízdenek při včasné rezervaci začínají už na 390 korunách. Pokud cestujete z Brna tak spoje taktéž seženete bez problémů na každý den. Čeká Vás přestup v Praze nebo v Katowicích (to je o dost delší varianta) a cena od 480 korun. V některých dnech ale sehnat přímé spoje bez přestupu za 570 korun.

Čeká Vás cesta dlouhá okolo čtyř hodin. Rozhodně z toho nemusíte mít obavy, protože moderní vozy nabízí o mnoho více komfortu než bývalo běžné ještě třeba před deseti lety. Na každém sedadle budete mít dostatek místa pro nohy. Navíc Vám je k dispozici po celou dobu cesty bezplatné WiFi připojení a samozřejmě i možnost nabíjení Vašich mobilních zařízení. To Vám dokáže velice zpříjemnit dobu strávenou ve voze.
Braniborská brána

MHD v Berlíně

Podobně jako v jiných nejenom Evropských metropolích je nejrychlejším a nejjednodušším způsobem jak se po Berlíně pohybovat jeho městská hromadná doprava. Ta velmi dobře pokrývá úplně celé město a díky ní navíc nemusíte řešit mnohde nemožné problémy s parkováním.

Můžete tady využít dobře značené trasy metra, příměstských vlaků a nebo tramvají a autobusů.