Hintertuxer Gletscher

Hintertuxer Gletscher je známý rakouský ledovec, který nabízí jako jediný u našich jižních sousedů celoroční provoz lyžařského areálu. Sjezdové tratě se nacházejí v nadmořské výše 1500 – 3250 metrů. V hlavní sezóně je v provozu celkem 86 kilometrů sjezdových tratí. Podobně jako v ostatních velkých střediscích jsou tratě skvěle nakombinované, různých délek i obtížností. Dokonce jsou připraveny i úseky s hlubokým sněhem pro fajnšmekry, nebo třeba svah s boulemi pro náročné.

Při plném provozu je k dispozici celkem 19 lanovek a vleků, včetně těch kabinových. Samozřejmostí je také lyžařská škola a také půjčovna lyžařského a boardového vybavení a dostatek příležitostí k občerstvení.

Pravidelně je také v zimní sezóně připravený adrenalinový park pro snowboardisty.
Hintertux Glacier 4

V hlavní sezóně vyjde dospělého lyžaře jednodenní skipas na 52 Eur, juniora na 41.5 Euro a dítě od 6 let na 23.5 Euro. V případě pořízení vícedenních pernamentek cena pochopitelně klesá. Dokonce je k dispozici i jízdenka na celou zimní sezónu, která se dá pořídit za 582 Eur.

Doprava na Hintertuxer Gletscher

Díky poměrně příznivé vzdálenost od hranic s ČR a dobré dálniční síti se pravděpodobně většina lyžařů vypraví do oblasti vlastním vozem. Z Prahy Vás čeká trasa dlouhá asi 550 kilometrů a protože jedete téměř celou cestu po dálnici, dá se zvládnout v případě příznivého počasí za 6 hodin jízdy. Z Brna je to potom o něco dál, a to asi 620 kilometrů.

Ale Hintertux je zajímavým cílem i pro cestovní kanceláře a agentury a tak pokud se Vám v zimě nechce absolvovat dlouhou cestu autem, není problém sehnat i autobusový zájezd. Díky hromadnému nákupu pak můžete získat i lepší ceny za permanentky.