Klagenfurt

Klagenfurt

Klagenfurt je hlavním městem jedné z rakouských spolkových zemí, Korutan. Trvale zde žije asi 101000 obyvatel a v zemi našeho jižního souseda je tak šestým největším městem. Leží pouze 20 kilometrů od hranic se Slovinskem.

Památky Klagenfurt

Katedrála svatého Petra a Pavla – pochází už z roku 1581, tehdy jako protestantská motlitebna.

Cisterciácký klášter Viktring – tato historická budova z roku 1142 dnes slouží jako gymnázium.

Minimundus – známý park s modely staveb, lodí a vlaků.

 

MHD Klagenfurt

Stejně jako ostatní velká města i Klagenfurt spoléhá na městskou dopravu. Pro místní i návštěvníky je výhodná hlavně kvůli tomu že řeší problémy s parkováním v centru. V Klagenfurtu spoléhají na autobusy. Značení zastávek je přehledné a spoje jezdí na čas. Můžete zakoupit jízdenky jednorázové, hodinové a nebo i 24 hodinové.

Doprava Klagenfurt

Do Klagenfurtu se samozřejmě můžete dopravit vlastním osobním vozem. Díky dálniční síti je cesta snadná a poměrně rychlá. Třeba z Prahy na Vás čeká asi 490 kilometrů a necelých šest hodin jízdy. Z Brna je to potom asi 450 kilometrů a méně než pět hodin jízdy.

Pokud preferujete cestu dálkovým autobusem, tak třeba společnost Flixbus Vás se doveze z Prahy  každý den bez nutnosti přestupu, a při včasné rezervaci se můžete dostat na cenu už od 629 korun.

Nejrychlejší a nejpohodlnější je pochopitelně doprava letecká. Klagenfurt má vlastní mezinárodní letiště, které se nalézá pouze necelé 3 kilometry od města. Pravidelná linka sem létá třeba z Vídně a nebo z Kolína nad Rýnem. Z letiště do města se snadno dostanete vlakem nebo autobusem.

Klagenfurt 01