Paříž levně

Paříž je velmi atraktivním městem, které si většina lidí se zálibou v cestování nemůže nechat ujít. Alespoň kratší návštěva tohoto města vám jistě zůstane zapsána na dlouhé roky. Málokdo se ale vydá do jednoho města na celý týden nebo déle, a tak není od věci snížit náklady na cestu a ubytování, když už je to jenom na pár nocí.

V Paříži je toho k vidění tolik, že při jedné návštěvě stejně nemůžete vše navštívit. Nezbude Vám nic jiného, než si vyselektovat co chcete vidět prioritně. Já například Paříž navštěvuji pravidelně v době konání tenisového French Open, a přitom jsem ještě nenavštívil Katedrálu Notre-Dame. Příště už se tam ale určitě vypravím.

Paříž levně

Cesta do Paříže

Letadlem do paříže

Do Paříže se stejně jako do ostatních Evropských metropolí můžete snadno dopravit hned několika způsoby. Nejrychlejší a zároveň i nejpohodlnější je pochopitelně přeprava letecká. Díky nízkonákladovým leteckým společnostem se dá pořídit za dobrou cenu, hlavně musíte kupovat s dostatečným předstihem. Pokud nemusíte cestovat nějakém konkrétním termínu a nemáte předem učené volno, hledejte nejprve letenku za dobrou cenu. Ubytování pak podle letenky seženete vždy.

Například z Brna Vás společnost Ryanair dopraví do Paříže už za 852 korun s přestupem v Miláně, nebo za 1032 korun přímo. Z Prahy se do s tou samou leteckou společností letět přímo už za 929 korun.

Autobusem do Paříže

Pokud se nekamarádíte s letadly, nebo nemůžete sehnat let na správný termín, je možností doprava autobusem. Například společnost Flixbus Vás do Paříže dopraví z Prahy už za 999 korun bez přestupu. Cesta je samozřejmě podstatně delší a méně pohodlná než letadlem, ale zvládnout se v pohodě dá. Oproti cestě vlastním vozem Vám navíc odpadne starost s parkováním a v centru města se stejně budete pohybovat hromadnou dopravou.

Vlastním vozem do Paříže

Vzhledem ke vzdálenosti hlavního francouzského města od našich hranic není problém vypravit se ani vlastním vozem. Vzhledem k dálniční síti cesta docela rychle uběhne, ale nutno podotknout, že přímo ve městě nad Seinou Vám auto moc platné nebude. Podobně jako v ostatních metropolích je rychlejší a levnější pohyb městskou hromadnou dopravou. Místo na zaparkování stejně neseženete kde potřebujete a navíc prostojíte půl dne v zácpě.
Paris - Eiffelturm und Marsfeld2

Ubytování v Paříži

Stejně jako v jiných velkých Evropských městech se dá i v Paříži sehnat ubytování různé ceny a kvality. Pokud máte dostatek prostředků a potrpíte si na luxus, tak Vám tiše závidím a na výběr toho budete mít dost. Kdo ale musí koukat na rozpočet a nebo nerad za ubytování přehnaně utrácí, musí hledat. A kdo hledá, ten najde. Já už třeba vůbec nehledám ubytování poblíž centra, ale spíše v dobrém dosahu MHD.

O tom, že je to cenově výhodnější Vás asi nemusím dlouho přesvědčovat.