Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria

Historie Las Palmas de Gran Canaria sahá hluboko do minulosti a odráží bohatství kulturních vlivů a událostí, které formovaly tuto kanárskou metropoli. Město bylo založeno v roce 1478 španělským průzkumníkem Juanem Rejónem a od té doby prošlo rozsáhlým vývojem.

Las Palmas byly prvním městem postaveným Evropany v Atlantiku, a to jako strategická základna pro španělské námořní expedice. Během 16. a 17. století se staly cílem častých útoků pirátů, což vedlo k výstavbě opevnění a pevností na obranu města.

V průběhu 18. a 19. století zažívalo město ekonomický rozmach díky obchodu s Amerikou. Bylo to období, kdy se v Las Palmas začaly stavět nádherné koloniální stavby, z nichž mnohé dodnes zdobí historické centrum města, známé jako Vegueta.

20. století přineslo modernizaci a růst turistického průmyslu na ostrově Gran Canaria. Las Palmas se stalo oblíbeným destinací pro návštěvníky hledající slunečné pláže, krásné přírodní scenérie a bohatou kulturní nabídku.

Dnes je Las Palmas de Gran Canaria moderním městem spojujícím historický šarm s moderními prvky. Město je kulturním a obchodním centrem Kanárských ostrovů a představuje dynamickou a pohostinnou destinaci pro návštěvníky z celého světa.

Pláže Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria je domovem několika nádherných pláží, které lákají návštěvníky svou jemnou zlatavou pískovou pláží a teplým atlantickým oceánem. Mezi nejznámější pláže patří:

Pláž Las Canteras: Tato pláž je považována za jednu z nejlepších městských pláží na světě. S rozsáhlým pásmem měkkého písku nabízí ideální prostředí pro odpočinek, opalování a vodní sporty. Vzhledem k přítomnosti útesů, které chrání pláž, je zde klidná voda, což činí Las Canteras vhodnou pro plavání i pro rodiny s dětmi.

Pláž Alcaravaneras: Další populární pláž v Las Palmas de Gran Canaria, Alcaravaneras, je ideální pro ty, kteří hledají klidnější prostředí. Leží v přístavní oblasti a nabízí čisté vody, vhodné pro plavání a vodní aktivity.

Pláž Confital: Tato pláž je oblíbená mezi surfaři a vyznavači windsurfingu. Silné větry a vlny tvoří ideální podmínky pro tyto sporty. Confital se nachází na jihozápadním cípu ostrova a nabízí malebné výhledy na oceán.

Všechny tyto pláže spojují pohostinné prostředí, slunečné počasí a bohatou nabídku služeb a zařízení. Bez ohledu na to, zda hledáte aktivní vodní sporty, relaxaci na pláži nebo procházky podél pobřeží, pláže Las Palmas de Gran Canaria mají co nabídnout pro každého návštěvníka.

Letiště Las Palmas de Gran Canaria

Letiště Las Palmas de Gran Canaria, známé též jako Letiště Gran Canaria (IATA: LPA, ICAO: GCLP), je hlavním mezinárodním letištěm sloužícím ostrovu Gran Canaria a okolním oblastem Kanárských ostrovů. Nachází se asi 18 km jihozápadně od hlavního města Las Palmas de Gran Canaria. Toto letiště je jedním z nejrušnějších a největších na Kanárských ostrovech a hraje klíčovou roli v propojení regionu se zbytkem Španělska a dalšími evropskými destinacemi.

Letiště Gran Canaria má dvě terminály: Terminál 1 slouží pro vnitrostátní lety a lety do zemí Schengenského prostoru, zatímco Terminál 2 je zaměřen na mezinárodní lety a lety mimo Schengenský prostor. Terminály jsou dobře vybaveny obchody, restauracemi, směnárnami a dalšími službami, aby uspokojily potřeby cestujících.

Letiště Gran Canaria je oblíbené zejména jako brána pro turisty, kteří přicházejí na slunné pláže a dovolenou na Kanárských ostrovech. Je spojeno s mnoha evropskými destinacemi a pravidelně obsluhuje lety do hlavních evropských měst. Díky svému strategickému umístění a moderním zařízením hraje klíčovou roli v podpoře turistického ruchu a hospodářství regionu.

Noční život Las Palmas de Gran Canaria

Noční život v Las Palmas de Gran Canaria je plný energie a rozmanitosti, přinášející návštěvníkům nezapomenutelné zážitky. Město nabízí širokou škálu možností pro večerní zábavu, od tradičních taveren až po stylové kluby s živou hudbou.

Historická čtvrť Vegueta je skvélým místem pro začátek večerního putování. Ulicemi tohoto malebného centra města se rozprostírají tavereny a bary, kde můžete ochutnat místní tapas a pití ve skvělé atmosféře. Pro milovníky živé hudby jsou k dispozici kluby a bary, které nabízejí od jazzu až po latinskoamerické rytmy.

Pokud hledáte více moderní a taneční atmosféru, pak jsou čtvrti jako Santa Catalina a Las Canteras plné klubů a diskoték. Zde můžete tancovat do ranních hodin pod hvězdami a užívat si mixu mezinárodních hitů a latinskoamerických rytmů.

Město také hostí různé kulturní akce a festivaly, které se často protahují až do pozdních večerních hodin. To znamená, že můžete zakončit den návštěvou divadla, koncertu nebo kulturního festivalu.

Celkově vzato, noční život v Las Palmas de Gran Canaria je plný života a nabízí něco pro každého, od těch, kteří hledají klidný večer u sklenky vína, po ty, kteří touží po divoké taneční párty.

Hotely Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria, jako oblíbený turistický cíl, nabízí rozmanitý výběr hotelů, které uspokojí různé preference a rozpočty návštěvníků. Od luxusních resortů přímo na pláži až po stylové butikové hotely v historické čtvrti, Las Palmas de Gran Canaria má co nabídnout pro každého.

V blízkosti populární pláže Las Canteras se nacházejí moderní hotely a resorty, které poskytují pohodlný přístup k moři a nabízejí širokou škálu vybavení, včetně bazénů, wellness center a restaurací s výhledem na oceán. Tyto hotely jsou ideální pro ty, kteří hledají kombinaci luxusu a pohodlí během své dovolené.

Pro ty, kteří preferují autentičtější zážitek, historická čtvrť Vegueta nabízí boutique hotely umístěné v tradičních kanárských budovách. Tyto hotely často zachovávají původní architekturu a poskytují jedinečné ubytování s charakterem.

Město rovněž nabízí mnoho cenově dostupných možností ubytování, jako jsou hostely a menší hotely, což je ideální pro cestovatele s menším rozpočtem.

Celkově lze říci, že Las Palmas de Gran Canaria disponuje rozmanitou a kvalitní nabídkou hotelů, které odpovídají potřebám a vkusu různých typů návštěvníků.

Půjčení auta Las Palmas de Gran Canaria

Půjčení auta v Las Palmas de Gran Canaria je skvělým způsobem, jak prozkoumat krásy tohoto kanárského ostrova s maximální flexibilitou a nezávislostí. Město nabízí širokou škálu půjčoven aut, od mezinárodních společností po místní služby, což umožňuje cestovatelům snadný přístup k rozmanitým krajinám a atrakcím.

S autem můžete pohodlně navštívit oblíbené pláže, jako je Las Canteras nebo Alcaravaneras, prozkoumat malebnou vesnici Teror s jejími koloniálními budovami nebo vyrazit na dobrodružství po vulkanických horách, které zdobí krajinu Gran Canaria.

Ve městě jsou dostupné půjčovny aut v centru i na letišti, což usnadňuje převzetí a vrácení vozidla. Před půjčením auta je však vždy dobré se seznámit s pravidly silničního provozu a doporučeními pro řízení na ostrově.

Půjčení auta v Las Palmas de Gran Canaria je ideální pro ty, kteří chtějí prozkoumat ostrov vlastním tempem a objevit skryté krásy mimo tradiční turistické trasy.

Las Palmas panorama