Cádiz

Cádiz je v první řadě poměrně významným přístavním městem, které nalezneme na jihozápadě Španělska. Je hlavním městem stejnojmenné provincie, která přísluší k čím dál populárnější Andalusii. Trvale zde žije bezmála 130.000 lidí. Umožňuje spojit dovolenou u moře také s poznáváním historie a spoustou romantiky.

Město má velice bohatou historii, což asi nikoho nepřekvapí když je podle mnohých nejstarším trvale obývaným městem jihozápadní Evropy. Sídlí zde také velmi vyhledávaná univerzita. Turisticky nejatraktivnější je bezesporu Staré město (Casco Antiguo), které naleznete uvnitř zachovalých zbytků původních hradeb. Zajímavé budovy naleznete na krásných náměstích, která spojují typické úzké uličky. Za zmínku stojí hlavně Plaza de Mina, Plaza San Antonio, náměstí Plaza de Candelaria, náměstí Plaza de San Juan de Dios a náměstí Plaza de España.

Plaza de Mina

Jedním z míst, které při své návštěvě rozhodně nesmíte vynechat je právě Plaza de Mina. Toto kouzelné místo vzniklo v devatenáctém století. Zájemci o historii neopomenou navštívit zdejší muzeum, které ukazuje celou řadu předmětů, dokumentujících neuvěřitelně dlouhou historii tohoto města.

Cádiz je oblíbenou zastávkou většiny turistů, kteří tráví svou letní dovolenou prakticky v celé Andalusii. I proto se město návštěvníky nejvíce zaplní právě v hlavní letní sezóně.

Doprava do Cádiz

Automobilem se do Cádizu dostanete po dálnici E5, které sem míří ze Sevilly, ale tento způsob dopravy se asi mnoha čechů týkat nebude. Většina lidí sem přiletí. V tom případě dosednete na letiště v Jerezu, asi 40 kilometrů od Cádizu. Odsud se můžete snadno dopravit vlakem, který ho spojuje.

Město leží na významné vysokorychlostní železniční trati, která spojuje Madrid se Sevillou a toho můžete využít při pobytu v této oblasti.

Díky významnému přístavu máte k dispozici také třeba trajekty na Kanárské ostrovy.

 

Streets of Cádiz (6931278720)