Do Chorvatska Fordem Fiesta

Každý rok vyrážíme s rodinkou na obligátní dovolenou k jaderskému moři autem. I když zbyde peníz i na leteckou dovolenou někam dál, ten týden v Chorvatsku si prostě nedokážeme odpustit.

Letos jsem s manželkou řešil hned dva problémy. První byl jak vždycky ten, do které oblasti vyrazíme, na tom se neshodneme skoro nikdy. Já chci jet hlavně z důvodu cesty co nejblíže, manželka zase hodlá vyrazit co nejdál, ale podobné je to asi všude 🙂 . Nakonec se vždycky dohodneme na kompromisu a je to. Naštěstí do toho ještě nevstupují děti, kterým je to fuk.

Druhým a nečekaným problémem bylo letos to, kterým vozem na dovolenou vyrazíme. Už roky jezdíme našim rodiným Megánem Grandtour, který má ale nejlepší roky za sebou. Vždycky už říkám že s ním jedu k moři naposledy. V práci jsem ale dostal k dispozici úplně nový firemní Ford Fiesta, který je mi k dispozici i pro soukromé účely. Ten se ovšem stal noční můrou mojí žena, která nedokázala akceptovat omezený zavazadlový prostor.

Po týdnech dohadů jsem se musel zachovat jako pán tvorstva a rozhodnout že radši pojedu novým vozem, který je sice menší, ale nehrozí porucha, která by mohla dovolenou proměnit v peklo. Vydal jsem tedy pokyny k velikosti cestovních zavazadel a vyslechnul si všechny zbytečné připomínky 🙂

Každý člen rodiny dostal jeden menší kufr, a zkrátka se mu tam všechno musí vejít. Co taky v létě k moři potřebujete, kraťasy, trička a plavky. Vzhledem k tomu, že jsem nejprve zkusil naložit do auta prázdné kufry, nemohlo to dopadnout špatně.

Zavazadla tedy problémem nebyla a jedinou starostí zůstalo to, jak pohodlné bude cestování menším a dost naloženým vozidlem. Obavy se ale rozplynuly už po pár hodinách jízdy, protože rozdíl ve vnitřním prostoru obou vozů je minimální. Ukýzalo se tedy, že při troše dobré vůle při balení zavazadel, se nechá na letní dovolenou k moři dojet i malým vozem.

Do Chorvatska Fordem Fiesta