Málaga

Málaga

Málaga je známým městem na jihu Španělska, které je co se týká počtu stálých obyvatel šestým největším městem země. Pokud se porozhlédneme pouze v Andalusii, tak je hned po Seville druhým nejlidnatějším sídlem. Přímo ve městě žije asi 580000 obyvatel, a pokud vezmeme celou metropolitní oblast tak je to asi 900000 obyvatel.

Málaga je velmi důležitým dopravním uzlem nejenom přímo v regionu, ale i v rámci celého Pyrenejského poloostrova. Má totiž nejenom významný přístav, ale i mezinárodní letiště. Ve městě také naleznete univerzitu.

Samozřejmě je také velmi oblíbenou turistickou destinací.

Památky Málaga

Alcazaba – maurská pevnost s původem z 11. století, kterou nesmí minout nikdo kdo Málagu navštíví.

Catedral de la Encarnación  – katedrála z roku 1528.

býčí aréna La Malagueta – jedna z největších arén v celém Španělsku, kde najde místo až 14000 návštěvníků.

Rodný dům Pabla Picassa – nesmíte minout pokud Vás zajímá jeho dílo.

Členění města Málaga

Stejně jako ostatní velká města je i Málaga administrativně rozdělena na menší územněsprávní celky. Usnadňuje to orientaci ve městě i administrativní úkony pro místní. V případě tohoto města je to deset čtvrtí (distritos):

Centro, Este (s Pedregalejo, El Palo a Cerrado de Calderón), Ciudad Jardín, Bailén/Miraflores, Palma/Palmilla, Cruz de Humilladero, Carretera de Cádiz, Churriana , Campanillas a Puerto de la Torre.

doprava Málaga

Nejrychlejším a také nejpohodlnějším způsobem jak se do Málagy dostat je pochopitelně letecká doprava. Město má své vlastní mezinárodní letiště a pravidelné spojení s mnoha Evropskými městy. Mimo to hlavně v sezóně odbavuje množství charterových letů. Málaga-Costa del Sol je čtvrtým nejvytíženějším letištěm v zemi.

Letiště má tři terminály a pochopitelně i dobré spojení se samotným městem.

Spain Andalusia Malaga BW 2015-10-24 09-52-48